wonen aan een hofje • tabaksteeg leusden

wonen aan een hofje leusden

 

Tegen Leusden is de nieuwe wijk Tabaksteeg ontwikkeld. Voor de wijk is het thema ‘dorps wonen’ gekozen. Kernwoorden als variatie, individualiteit, groen en ruimte spelen hierbinnen een belangrijk rol.

Het woonhofje bevindt zich in het hart van het plangebied. Mede door de ligging, maar ook doordat het binnenhof onderdeel uitmaakt van de wandelroute maakt dat het woonhofje een bijzonder element binnen het stedenbouwkundig plan vormt. De senioren woningen zijn om een gemeenschappelijk hof gegroepeerd met direct hieraan een klein afgeschermd privé tuintje. Zo wordt het gewenste intieme hofje gecreëerd welke geborgenheid biedt met volop privacy.

De woning binnen is ingericht dat indien men slecht ter been is er op begane grond kan worden geslapen. Tevens is er een ruime slaapkamer met badkamer onder de kap op de eerste verdieping. Voor de afwerking is gekozen de binnenzijde en de buitenzijde anders van elkaar te materialiseren. Om toch één geheel te bewaren is deze materialisatie in dezelfde kleurstelling gehouden. Voor de buitenzijde is rood genuanceerd steen uitgekozen en voor de binnenzijde een warme uitstraling door rood gebeitste houtendelen.

terug naar projecten

in dienst van onb