particuliere opdrachtgever

Als u uw huis wilt (ver)bouwen komt daar veel bij kijken. Het inschakelen van een architect is dan verstandig en handig. Ladac vindt het een uitdaging u bij de (ver)bouw te begeleiden en het gehele ontwerp- en bouwproces samen met u te doorlopen. Ladac voegt extra kwaliteit toe waaraan u nog niet had gedacht. Hierdoor wordt het ontwerpen en bouwen van uw droom een plezierige ervaring.

Het goed luisteren naar uw wensen is het begin van de ontwerpopgave. Kunnen uw wensen worden gerealiseerd binnen uw woning of moet er worden aangebouwd, past het binnen het bestemmingsplan, moet er een vergunning worden aangevraagd. Allemaal onderwerpen die een rol spelen aan het begin van de ontwerpopgave. Door middel van een open dialoog vindt een eerste verkenning plaats om uw visie en de mogelijkheden te ontdekken.

Ontwerpfase

De volgende stap is het vertalen van uw visie en uw wensen naar daadwerkelijke ruimtes. In enkele intensieve sessies worden verschillende varianten naast elkaar gelegd en samen besproken. Om de varianten duidelijk inzichtelijk te maken wordt veel gebruik gemaakt van maquettes en 3-dimensionale modellen.  Met maquettes worden de ruimtelijke kwaliteiten snel zichtbaar en kunnen er keuzes makkelijker worden gemaakt. Ook uw financiële budget zal goed in de gaten worden gehouden zodat ontwerpkeuzes altijd realistisch blijven. De ontwerpfase kan als een opdracht gezien worden, zodat u daarna zelf verder kunt gaan met het verkregen ontwerp. Maar kan ook als eerste fase worden gezien voor een bredere opdracht.

Aanbesteding- en uitvoeringsfase

De aanbesteding en uitvoeringsfases is afhankelijk van de soort verbouwing en welke ondersteuning u wilt krijgen.  Ladac verzorgt graag de aanvraag van de omgevingsvergunning, begeleiding tijdens de aannemersselectie, begeleiding tijdens de uitvoering en/of interieuradvies.

stappenplan

 
 
 Hieronder ziet u enkele voorbeelden, zie ook bijprojecten op deze website