modernisering woonhuis •  driebergen

 

Een prachtig ruim huis aan een rustige laan in Driebergen die een volledige opknapbeurt heeft gekregen. Met de bewoners ben ik op zoek gegaan naar een geschikte uitbouw die past bij de stijl van het huis, een zolderverdieping die getransformeerd kan worden naar ouderlijk slaapkamer met een kleine badkamer en het verduurzamen van de gehele woning.

Achter het huis waren in de loop der jaren verschillende uitbreidingen gedaan. Deze uitbreidingen belemmerde eigenlijk het mooi kunnen wonen aan de tuin. Gekozen is daarom om de bestaande uitbouw te slopen en de achtergevel zo volledig mogelijk weg te breken waardoor er een ruime open keuken en eetkamer kon ontstaan. De uitbouw heeft een schuin dak gekregen waardoor er ruim licht via 3 grote dakramen naar binnen kan vallen. Deze ingreep helpt ook om ruimtelijke verschillende plekken te creëren ondanks dat ze in openverbinding met elkaar staan. Nog een extra kwaliteit is een pui, waar verschillende delen open van kunnen, over bijna de gehele breedte van de woning waardoor tuin en wonen in elkaar overvloeien.

Bij de zolder verdieping lag de oplossing om de te trap verplaatsten waardoor er ruimte is ontstaan om er tegenover een tweepersoonsbed in combinatie een baskapel te plaatsen. Het spelen met hoge en lage wanden ontvouwt zich vanuit de trap een kleine badkamer met douche en wasbak.

Thermische is dak en begane grond vloer geïsoleerd volgens hedendaagse norm waardoor op begane grond laag rendement verwarming kon worden toegepast. Materialen die zijn toegepast zijn duurzaam en puur gebruikt waardoor binnen en buitenkant direct een naturele uitstraling hebben en daarmee warm ogen.

Werkzaamheden  •  ontwerp, begeleiding aannemersselectie en bouwbegeleiding

terug naar projecten