de CultuurHoek  •  driebergen

 

Samen met de inwoners van Driebergen wordt er een nieuw cultuurcentrum in hartje Driebergen gerealiseerd ! Dit gebeurd in de Wagenschuur op het ‘Hoekterrein’ waar vroeger het taxibedrijf en de benzinepomp zat. Het pand is een gemeentelijk monument uit 1941 en springt met name door zijn omvang en grote samengestelde dak in het oog. De hoge zolders met hooiluiken en hijsbalken waren oorspronkelijk in gebruik als hooiopslag voor de paarden van de stalhouderij.

Bij de verbouwing wordt rekening gehouden met de historie van het pand, zo is de kap ruimtelijk  intact gehouden en zijn  de atelier als cocons in het pand gebouwd. Ook zijn er juist hedendaagse elementen ingebracht die dan wel de historische elementen accentueren of om het pand naar deze tijd en nieuwe functie te brengen. Bij de renovatie is ook veel gebruik gemaakt van hergebruik van oude materialen van bijvoorbeeld het oude treinstation van Driebergen en het oude gemeentehuis.

In het pand wordt een theaterzaal, een ruime foyer, expositie- en workshopruimtes en 17 vaste ateliers voor kunstenaars, creatieve ambachten- en beroepen gerealiseerd. Medio 2019 zal het gehele pand in gebruik zijn. Voor meer informatie website CultuurHoek

Werkzaamheden  •  voorzitter bouwcommissie

terug naar projecten