aanbouw particulier woonhuis • driebergen

aanbouw driebergen 2015Een karakteristiek huis waar je meteen verliefd op wordt. Verliefd omdat het binnen intieme ruimtes heeft en buiten een nostalgische jaren dertig uitstraling. Nadeel was wel dat de keuken en de badkamer, zoals vaak bij deze woningen, veel te klein waren. Met de bewoner ben ik op zoek gegaan naar een geschikte uitbouw die past bij de stijl van het huis en die de leef balans in het huis weer terugbrengt.

Achter het huis waren in de loop der jaren verschillende uitbreidingen gedaan. Deze uitbreidingen waren in zeer slechte staat en voegde niet de gewenste ruimtelijke woonkwaliteit aan het huis toe. De keuze voor sloop van de aanbouwen en nieuwbouw was daarom snel gemaakt. Belangrijk voor de nieuwe aanbouw was dat oud en nieuw een eenheid zouden vormen. Geen grote onpersoonlijke moderne ruimte maar de intieme jaren 30 sfeer behouden.

Gekozen is de woonkamer in het bestaande voorhuis te handhaven en deze te vergroten door de gang toe te voegen. Dit lukte door de voordeur naar de zijkant van de woning brengen. De entree zone is hiermee de overgang van oud naar nieuw geworden en zorgt voor de gewenste intieme sfeer met spannende doorkijkjes naar tuin, woonkamer en keuken. De ruime eetkeuken is in de nieuwe aanbouw aan de tuin zijde gelegd en krijgt door een hoog gelegen dakraam en een enorme pui een zee van licht binnen. Ruimtelijkheid is gezocht door de verschillende doorzichten, het spelen met (plafond)hoogtes en uitzicht. De bewoonster was verrast door de ruimtelijkheid in de aanbouw.

oplevering  april 2015

Werkzaamheden • het (schets)ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning, begeleiding aannemersselectie en advies tijdens de uitvoering

terug naar projecten